Oppskrift

Hvit pizza fra De Norske Kokkelandslagene

70 minutter Enkel 10 minutter
Beskrivelse
En nydelig hvit pizza laget av De Norske Kokkelandslagene med crème fraîche, spekeskinke, granateple og grønnkål.

Ingredienser (Allergener vises med uthevet tekst)

4 Porsjoner

Italiensk pizzadeig

500 g
tipo pizzamel type "00"
1 ts
salt
1 ts
sukker , alternativt 10 g honning
5 g
tørrgjær
300 g
vann (36 °C)
1 ss
olivenolje

Biancosaus

1 stk
sitron
300 g
TINE® Lett Crème Fraîche 18 % (1 boks)
200 g
TINE® Ekte Revet Ost Original
1 fedd
hvitløk

Topping

8 skiver
spekeskinke
50 g
granatepler
1 pose
grønnkål
2 ss
pesto

Slik gjør du

  Italiensk pizzadeig

 1. 1. Ha mel, salt, sukker og gjær i en kjøkkenmaskin. Benytt eltekrok. La maskinen gå på lav hastighet mens du tilsetter litt og litt vann slik at de tørre ingrediensene samler seg til en deig. Skru opp hastigheten til middels og elt deigen i 10-15 minutter, slik at den blir smidig og elastisk. Dersom du ikke har en kjøkkenmaskin, blandes ingrediensene i en bolle og eltes for hånd. Tilsett litt ekstra mel om deigen er for klissete. Dekk til bollen med plast eller et fuktig klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter. Start med saus og topping mens deigen hever.
  Jo lengre tid deigen får heve desto bedre blir den. Sett gjerne deigen kvelden før.
 2. 2. Når pizzadeigen er ferdig hevet, del den i fire like deler. Press hver del flat, brett inn til midten fra hver side, snu deigen og trill den rund. La deigene hvile på benken tildekket med et tørkehåndkle i 20-25 minutter.
 3. 3. Sett ovnen på 250 °C og sett inn en stekeplate eller pizzastein.
 4. 4. Bruk håndflata til å trykke ut hver deig til en stor og rund bunn. Jobb fra midten og ut, men stopp 2 cm før kanten, slik at luften blir værende i skorpen. Deigen er elastisk, så føl deg frem og dra litt og litt i deigen for å lage den tynn og fin. Legg bunnene på bakepapir.
 5. Biancosaus

 6. 5. Vask sitronen godt. Bland sammen crème fraîche og 1 ss sitronsaft. Bruk et fint rivjern og riv litt av sitronskallet. Her er det viktig å ikke få med det hvite på sitronen. Smak til med finhakket hvitløk og sitron.
 7. Topping

 8. 6. Start med å vaske grønnkålen godt. Fordel litt av biancosausen på hver bunn. Topp med ost og grønnkål. Dra bakepapiret med den ustekte pizzaen over til den varme pizzasteinen/langpannen. Stek til pizzaen er ferdig, ca. 10 minutter. Steketid varierer fra ovn til ovn og hvilket underlag den har. Pizzaen er ferdig når osten er godt smeltet og deigen er gyllen.
 9. 7. Når pizzaen er klar, topp med granateple, spekeskinke og pesto.
Laster ...