Oppskrift

Grillspyd med grillede grønnsaker og TINE® Grill & Stek

20 minutter Enkel
Beskrivelse
Enkel og friskt grillspyd med TINE® Grill & Stek og grillede grønnsaker og en smakfull urtedressing. Perfekt som tilbehør til grillmaten, eller som en liten forrett.

Ingredienser

200 g
TINE® Grill & Stek
1 pose
ruccola
8 stk
cherrytomater
½ stk
aubergine
1 stk
sitron
½ potte
bladpersille til garnityr

Urtedressing Salsa Verde

1 stk
sjalottløk , finhakket
2 fedd
hvitløk , finhakket
1 ss
kapers , grovhakket
1 dl
hakket bladpersille
1 dl
hakket frisk basilikum
1 ss
frisk mynte , hakket
3 ss
eddik (sherry- eller rødvinseddik)
1 ts
finhakket rød chili
1 dl
olivenolje, extra virgin
½ ts
salt
½ ts
pepper

Slik gjør du det

  1. 1. Start med å lage urtedressingen. Bland sammen sjalottløk, hvitløk, kapers, persille, basilikum, mynte, eddik og chili i en skål. Rør inn oljen litt etter litt og smak til med litt salt og pepper.

    Salsa verde kan lages i god tid på forhånd og oppbevares kjølig i en tett beholder i flere dager.

  2. Grillspyd

  3. 2. Vask grønnsakene godt. Del sitron i båter og deretter i 2. Del aubergine i tykke skiver deretter i 2 biter. Del TINE® G&S i passe store terninger, ca. 3 biter per spyd avhengig av hvor lange spyd du lager.
  4. 3. Tre biter av aubergine, TINE® G&S, hele cherrytomater og sitronbiter på spyd. Grill eller stek i olje eller smør på medium varme til alt har fått en fin gyllen farge.
  5. 4. Server sammen med ruccola og salsa verde.

    Grillet eller ristet brød passer godt til.